Friday, November 4, 2011

Gay dan Lesbian..Jangan Rasa Biasa..

SEKSUALITI MERDEKA

Atas nama kebebasan bersuara dan hak asasi,maka tiba-tiba berlangsungnya program ini.Entah dari mana datangnya.Apa program ini???

Entah lah..namun apa yang diketahui,ia berbentuk seminar,pameran dan lain-lain berkenaan dengan hubungan sejenis,baik lesbian,gay mahu pun biseksual.

Pak Mat penoreh getah tahu ke apa itu biseksual??

Mak Cik Minah penjual nasi lemak tahu ke apa itu gay??

Itu pun tak pasti..mungkin mereka tak tahu..munasabah untuk mereka tak tahu perkara luar biasa dan luar angkasa norma manusia ini..

Namun suatu kejanggalan jika kita anak muda tidak tahu dan tidak berasa apa-apa yang pelik bila ada orang memperjuangkan perkara di luar angkasa manusia ini.

TAK PEDULI

Anak-anak muda yang kononnya intelek,bijak dan cerdik pandai.Janganlah berdiam diri dan ralit sangat dengan permainan Angry Bird itu.Cukuplah berlatih strategi perang dalam Red Alert tu.

Jom lihat dan hayati sejenak apa yang berlaku di sekeliling.Jangan berasa biasa dengan kemungkaran yang berlaku di sekeliling.Hati kita kena terdetik untuk membenci dan membenteras kemungkaran.Kalau hati rasa biasa,bahkan kalau redha dengan kemungkaran yang berlaku,terimalah saham dosanya di sana nanti.

Di sana ada segolongan manusia yang sedang melanggar norma kehidupan.Mereka menyongsang arus atas nama kebebasan hak asasi.Memperjuangkan kebebasan untuk berpasangan sesama jenis,lelaki dan lelaki,perempuan dengan perempuan,malahan dua-dua jantina pun boleh.

Jangan dianggap biasa wahai teman.Jangan buat tak peduli.Kita mesti peduli.Sekurang-kurangnya mesti membenci dengan hati.Ini bukan perkara main-main.

Jangan sampai tanah air kita ini ditimpa bala disebabkan ketidakpedulian kita,
Jangan tunggu anak cucu kita rosak akhlak dan sistem nilai mereka.

Tahniah pihak PDRM yang tegas dalam soal ini.Pihaknya telah mengarahkan penganjur memberhentikan segera program tersebut atau berdepan tindakan.Ini yang kita mahukan.Semua pihak mesti bersatu dalam soal melibatkan kepentingan sejagat.

TIADA KEBEBASAN MUTLAK

Tidak ada kebebasan mutlak di atas muka bumi ini.Yang ada hanyalah kebebasan bersyarat.Andainya kebebasan itu mutlak,maka selepas ini mencuri,merogol,berzina dan lain-lain lagi kemungkaran akan diperjuangkan atas nama kebebasan hak asasi.

Kita tidak mahu begitu kan teman..

Kebebasan yang terbabas,akan merosakkan dan membinasakan.Setiap perkara ada aturan dan peraturannya.Itu sunnah alam.Jika tidak,akan rosak binasalah seluruh kehidupan.

sedih dengan dosa-dosa..sayu melihat kehancuran akhlaq...Ya Allah,perbaiki akhlaq kami..
Kembali kepada fitrah...

BIAR KITA BEBAS DALAM LINGKUNGAN SYARIAT,JANGAN TERBABAS.


No comments: